Alla inlägg den 31 augusti 2010

Av Anders Lundgren - 31 augusti 2010 19:40

Efter en regnig, blåsig och tråkig augusti har vi äntligen fått se lite sammanhängande blå himmel, dock något kyligt i luften. Vi tog tillfället i akt och packade våra ryggsäckar med fika och extrakläder och cyklade ner till "våran" strand. Där tog vi sikte på Lagans mynning som ligger ca 4 kilometer söderut. Förra veckan gick en kraftig storm fram över södra Halland, bland annat hade 18 förtält blåst sönder på våran campingplats. Sandstranden gick inte att känna igen efter stormen, sanden har flyttat på sig så att Genevadsån blivit smalare. Tång och annat skräp hade sköljs upp till sanddynorna, till och med ett träd, med fullt grenverk hade flytit iland.


Fördelen med regnet och stormen var att sandytan var behaglig att gå på, då sanden fortfarande var fuktig. Endast några få fotspår fanns, trots att det var 5 dygn sedan stormen lagt sig. Promenaden söderut tog ca 1 timme i lagom promenadtakt. Längst ut där Lagan mynna stod ett gäng fiskare för att försöka fånga den stora laxen. Utöver fiskarna såg vi tre personer och 2 hundar på hela tiden. Första fikarasten längst södeut, på återvägen stannade vi på halva vägen för att inmundiga resten av våran medhavda matsäck. En härlig dag på stranden.


Även idag har solen skinit och vi tog våra cyklar och cylkade bort till Tönnersta via asfaltvägen, där cyklade vi under motorvägen och tog oss vidare bort till Snapparp via skogsvägen. Paralellt med motorvägen och bron över Lagan mot Mellbystrand. Där forsatte vi på en smal stig ner till stranden, där vi blev liggande någon timme innan återfärden.


  

Endast några få fotspår på sanden

      

Rester efter stormen

  

"invasion" av laxfiskare

  

Kunde vara ett foto från någon tropisk ö, men det är faktiskt Lagans mynning.

  

Cykelbanan över Lagan


Av Anders Lundgren - 31 augusti 2010 18:05


  

Denna bild tog jag igår i Martin och Johannas trådgård, På tomten finns ett plommonträd som är överlastat med mogen frukt. Kring detta träd fladdrar åtskilliga fjärilar, dom går inte att räkna. Jag lyckades dock fånga en fjäril sittande på bladet. Jag tror att fjärilssorten är Nässelfjäril.

Presentation


solnedgång över Rödahavsbergen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards