Alla inlägg under juni 2010

Av Anders Lundgren - 12 juni 2010 19:07

Då var änligen sommaren här och barnen går på sommarlov.Vi övervakade våra barnbarn Axel och Majas skolavslutning i Pingstkyrkan i Alingsås. Det var "knökat" i kyrkan, en vacker modern byggnad som påminner om Ishavskatedralen i Tromsö (som vi besökte 1972 på våran bröllopsresa).  Barnen sjöng och dansade och det stämningsfullt värre. Efter kyrkan åkte vi hem och fikade, min födelsedagstårta blev till skolavslutningstårta istället.


Det kom mig att minnas tillbaks till min första skolavslutning i 1:a klass på Lillängets skola i Solefteå 1953. Man var klädd i kortbyxor med bröstlapp och hängslen, knästrumpor och sandaler, vattenkammad i håret. Finnt  värre var det.


Vi packade sedan bilen och begav oss söderut, mot våran "koja" (husvagn), barnen ska vara med oss 1 eller 2 veckor. På vägen stannade vi till hos hustruns moster Ingrid 97 år, en pigg gammal dam.


Äldsta barnbarnet Matilda, som är inackorderad hos morbror Martin i Halmstad, har en pojkvän, Victor, som tar sin student, så vi stannade till och uppvaktade honom på vägen ner, han bor i Steninge, en vacker del av hallandskusten.


Så småningom var hela Alingsås klanen på plats i "kojan", regnit och blåsigt, Men 7 personer kom så småningom i säng på dessa få kvadratmeter.

 

    


Av Anders Lundgren - 9 juni 2010 23:06

Efter den sedvanliga grötfrukosten, blev det en promenad runt våran sjö, Gerdsken med hustrun, en promenad på nästan 5km, brukar ta ungefär 50 - 55 minuter. Regnet hängde i luften, så det blev regnjacka på. På hemvägen var vi inne på våran ICA butik, och hämtade födelsedagstårtan. När vi kom hem häromdagen, hade det kommit ett presentkort med posten på en tårta och en tårtspade som gåva från våran affär, generöst eller hur.


Dom senaste 15 åren har jag skrivit dagbok från våra resor vi gjort. Den senate resan vi gjort var till Paris en vecka nu i maj månad. Jag satt även med detta en stund idag. Det kan vara roligt att minnas tillbaks på sina resor den dagen man sitter i sin gungstol.



 

Bilder: "Lilla gubben" sover i dubbelsängen +  Dagens bak


Störrre delen av dagen och kvällen har jag tillbringat vid spisen. Kommande helg väntas "invasion" av Alingsås klanen, nere i Halland. Jag har gjort en laddning med köttfärsås till ett helt kompani, eller åtminstone till en halv pluton, ca 20 portioner. Ett gäng med mina apelsinskorpor, och en mjuk hallonkaka blev det också.


Dottersonen Axel 7 år har fått vattenkoppor, stackarn. Vi var och hämtade honom, så att han ska få sova över hos oss i natt, då föräldrarna ska arbeta imorgon. Han har fått ett nytt öknamn "Lilla gubben" efter Pippi Långstumps häst som är prickig.

Av Anders Lundgren - 8 juni 2010 13:54

Då har jag tagit tillfällig "semester" från sommarboendet nere i Halland. Vi åkte hem till Alingsås igår. Vi blev bjuden på middag hemma hos dottern, där hela klanen var på plats, vi bjöds på "flygande Jacob" utan bananer, smakade bra även utan denna ingrediens. Hon gav mig en kompleterande lektion hur bloggandet funkar. Sedan var det skönt att få sova i sin goa säng.


Vaknade full av energi, och tog mig samman och genomförde ett morgonpass, joggande runt Nolhagaberget, kändes väldigt bra, att man inte helt har fallit in i "deg-tillvaron". Väl tillbaks hemma, blev det ett härligt morgonmål bestående av havregrynsgröt.  nedan följer mitt recept på gröten. Har sedan genomfört lite "kameralt". Sorterat 3 veckors post. Har inte fått riktig koll på mina tjänstepensioner. Nu får jag "lön" från 6 olika instanser, dom närmaste 5 åren.


Anders recept på havregrynsgröt.

2 portioner

2 dl sporthavregryn

2 tsk krossade linfrö

2 tsk havrekli

1 krm salt

1 msk honung

4 dl vatten

Man får röra i gröten hela tden under uppvärmningen, den blir då slät ock fin.

Av Anders Lundgren - 6 juni 2010 21:36

Så var man då framme vid näst sista milstolpen i livet. Nu gäller det att förvalta återstående tid till slutmålet på bästa sätt. Min  målsättning är att må bra och njuta av livet och leva ett så upplevelserikt liv som möjligt, nu bestämmer man själv vad man vill och inte vill göra. Det känns faktiskt ganska bra att bli pensionär, efter att ha arbetat i 45 år och gjort sin samhällsplikt.


Visst känns väl ordet folkpensionär negativt. Man är förbrukad som människa och kostar bara samhället en massa pengar. För några år sedan var vi på en rundresa i Venezuela, och besökte bland annat en bergstad, Merida, uppe i Anderna. Där skulle vi åka med en linbana upp till en bergstopp 4800 över havet. När vi skulle betala avgiften frågade man efter våran ålder, och det visade sig att avgiften var rabaterad om man passerat 60. Man befann sig nämligen i "third age", tredje åldern, vilket jag tyckte känndes mera respektfullt, och att man fortfarande var med "på banan". Kanske något att tänka på.


Min 65 årsdag började med champangefrukost på "våran" sandstrand, en 4 km lång strand där man är så gott som ensam i alla fall denna tid på året. Frukosten bestod av väl avkyld champange, jordgubbar, melon, ost och kex. På eftermiddagen hade vi lite tårtkalas med sonen, sonhustrun, sonens svärmor och barnbarnet Rebecka 4 år och vårat senaste barnbarn, Alex Knut Torsten, endast 10 dagar gammal. Dagen avslutades på restaurang inne i Halmstad, där hustrun bjöd på en härlig middag.


 

Dagens frukost 

  


"våran" 4 km långa sandstrand


Nu kan man ju börja undra varför man ska börja blogga vid denna ålder. Min dotter som bloggat i flera år har inspirerat mig till detta, även mitt äldsta barnbarn, Matilda 16 år har puffat på, hon har även hjälpt mig att utforma denna sida. Detta får bli min "dagbok" och filosoferande över tider som varit och som är nu och om framtiden.

Presentation


solnedgång över Rödahavsbergen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards