Senaste inläggen

Av Anders Lundgren - 24 mars 2013 12:30


 


Bsök på Lisebergsteatern och Tomas Petterssons senaste ståupp show, "Skakad men inte störd", en föeställning på 2 x 45 minuter, i vanlig Tomas Pettersson anda. Det ju otroligt vilken svada han har den mannen. Många roliga skämt och många skratt blev det. Jag vet inte viken gång i ordningen vi såg en föreställning med honom, men det känns som det bara var en fortsättning av tidigare föreställningar, samma kroppsspråk, samma tonfall och lite samma skämt. Kanske dags att förnya sig lite Tomas.

ANNONS
Av Anders Lundgren - 14 mars 2013 18:24


Åter hemma efter några härliga skiddagar i Branäs. Som vanligt har vi tur med vädret på våra utflykter. Visserligen rätt så många minusgrader efter solens nedgång, men klarblå himmel och några få minusgrader under dagen. Fina preparerade skidspår, jag tror vi åkte alla slingorna, från 1,5 till 10 km. Första gången vi besökte Branäs, helt ok med boende och övrig service, och framför allt endast 5 timmars bilresa. Det blir förhoppningsvis fler besök framöver.


 


 


 


 ANNONS
Av Anders Lundgren - 11 mars 2013 17:02

Vi befinner oss i Branäs, som ligger i nordligaste Värmland, 37 mil hemifrån. Idag har varit en riktigt fin vinterdag, några minusgrader och klarblå himmel. Med tanke på mitt eländiga ben, så satsade vi på längdåkning. Tyvärr fick man ta sig med bil 15 kilometer för att komma till preparerade skidspår. Det var mödan värt, har aldrig åkt i liknande spår, det var som en räls. Flängde några varv på den korta banan, kändes rätt så ok. Tar nog samma tur i morgon.

 


 

Av Anders Lundgren - 9 mars 2013 22:21


 


Nu behöver man inte åka till Stockholm, New York eller Milano för att få uppleva en stor operaföreställning, nu kan man gå till Saga biografen i Alingsås. Här fick vi följa en direktsänd föreställning från Kungliga Operan i Stockholm.

Dagens föreställning var Puccinis sista operakomposition "Turandot".

Min första operaupplevelse var på Stora Teatern i Göteborg 1965, då mina föräldrar tog med mig på "La Boheme" av just Giacomo Puccini. Det blev en riktig aha-upplevelse, mycket tilltalande musik. Har sedan sett alla hans opera-verk utom just Turandot. I detta stycke framförs kanske operavärldens mest berömda stycke, Nessim Dorma. Det var ju rätt fantastiskt här sitter människor i en biosalong i Alingsås och klappar händerna  åt en föreställning som inte aktörerna varken hör eller ser. Hur som hellst var det ny och häftig upplevelse.


Av Anders Lundgren - 4 mars 2013 18:01

Efter besöket i Scandinavium hoppade vi tresteg till bigrafen Bergakungen som ligger kvarteret bortanför idrottsarenan. Vi och 15 personer till i salongen såg en nya omskrivna filmen, "Du gör mig galen", som hade premiär för några dagar sedan. Filmen fick ju en Oscar, för bästa kvinnliga skådespelare, som spelades av Jennifer Lawrence. Den andra huvudrollen spelades av Bradley Cooper.

Filmen handlar om 2 personer som är psykiskt instabila efter havererade relationer. Dessa två möts av en tillfällighet. Många utbrott med gap och skrik blir det i början. Motvilligt börjar han dansa med henne som lärare. Till slut uppstår ljuv musik och kärlek uppstår efter deras dansuppvisning.  Lyckligt slut, lite typiskt amerikansk komedi. Sevärd.

  

Av Anders Lundgren - 4 mars 2013 17:27


 


Värd för årets inomhus EM var i år Göteborg och Scandinavium. Mästerskapet avgjordes under 3 dagar i den helg som var. Jag och hustrun var där på förmiddagspasset i fredags. Det var ju då bara försökstävlingar, men det var ändå trevligt att få insupa atmosfären. Slutresultatet för hela mästerskapet blev 6 svenska medaljer, vilket var över förväntan. Det kul att det kommer fram nya unga förmågor inom friidrotten.


 


 

En ny svensk längdhopperska presenterade sig, Erika Jarder, här har hon hoppat 6.61 i försökstävlingen. I finalen hoppade hon 6.71 och tog en bronsmedallj. Hon förbättrade sitt personliga rekord med 35 centimeter under tävlingen. Här interjuvas hon av Stefan Holm.


 


 

Försökslopp på 400 meter för kvinnor, även här fick vi till slut en bronsmedalj genom Moa Hjelmer.


 

Det var gott om svenska före detta friidrottsstjärnor, som rörde sig i vimlet. Här blir Carolina Klüft interjuvad.

Av Anders Lundgren - 28 februari 2013 18:28

Denna, årets kortaste månad har bestått av flitigt moionerande, dels av egna aktiviteter, och dels av motionerande i TV-soffan för att titta alla dessa duktiga elitidrottare, som visats på TV. VM i skidskytte, och VM på skidor och VM i utförsåkning har det ju varit under febrauri månad. Hitills 5 sivermedaljer i skidor har det blivit.


Mitt eget motionerande har bestått av Rehab-träning, jag har tillbringat 13 gånger i gymet på Sörhaga Närrehab, där jag dels har hängt upp och ner i en traktionsbänk, för att mitt diskbråck ska få hjälp att återgå till sitt normalläge. Känns faktiskt som att det börjar ge resultat. Har även deltagit i vattengymnastik där vid 4 tillfällen.

Har även tillbringat 10 timmar i det "ordinarie" gymet, där jag deltagit i 6 indoorwalking-pass och 3 spinningpass. Som gammal flitig motionär gillar jag dessa "svettövningar", där man kan ta ut sig rejält.


Har tagit några promenader, denna aktivitet besvärar mig mest, ibland känns det någorlunda och ibland känns det skit. Idag gick jag med hustrun runt Nolhaga, kändes rätt så ok  Det är nog den aktivitet som jag saknar mest.

Jag och barnbarnet Axel brukar besöka badhuset lite då och då, förrutom att leka i den lilla bassängen, brukar vi även simma simborgarsträckan (200 meter), har blivit 2 simhallsbesök denna månaden. 

På februarilovet besökte vi Martin och barnbarnen i Gullbranna. Det blev ett besök på ishallen i Halmstads Arena, där det blev en skridskotur på mina 50 år gamla skridskor. Med mina ålderstigna "grillor" och min instabila högerfot blev det lite försiktig åkning. Får nog investera i lite stabilare skridskor i framtiden.

Totalt blev det 23 timmar aktivt motionerande under denna månad.


Imorgon ska jag och hustrun åka in till Göteborg och besöka Scandinavium för att bese friidrotts EM som avgörs där, ska bli trevligt att insupa atmosfären där. Sedan är ju resten av helgen uppbokad med Vasaloppet och skid VM. Ingen rast och ro med andra ord.

Av Anders Lundgren - 28 januari 2013 17:16


Uppfödd, som jäg är i Västernorrland, där vintrarna verkligen var vintrar, så lever jag upp när det någon gång bjuds på vinterklimat här i västsverige. Nu fick vi ju äntligen några fina dagar, med minusgrader och sol. Då passade jag på att gå runt våran sjö Gerdsken, ca 4,5 km. Tog med kameran och tog dessa bilder. Idag, måndag är det som vanligt igen, plusgrader, slaskigt och grått.


 

 

 

 

Presentation


solnedgång över Rödahavsbergen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mitt liv som pensionär med Blogkeen
Följ Mitt liv som pensionär med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se