Senaste inläggen

Av Anders Lundgren - 12 februari 2014 17:25


 

Så här såg det ut när vi i början på september 2013 när vi av en tillfällighet hittade vårat drömhus i Tönnersa, som ligger ca 1,5 mil söder om Halmstad. Vi lade ett bud på huset och det blev vårat.


 

Så här såg det ut när vi övertog huset, vinterns värsta snöfall.


 

Första flyttlasset, inlastat i våran lilla Fiesta, det allra nödvändigaste för att kunna övernatta första veckan. som tur var övertog vi lite från dom förra ägarna bla några sängar, en soffa och en fotölj.


 

En köksmatta gjorde det genast mera ombonat.


 

Ett glas vin framför brasan gjorde det genast lte mysigare.


 

Dag två kommer barnbarnen på besök, det första dom gjorde var att klättra upp på kojan på tomten.


 

Premiärmiddagen serverades på trädgårdsmöbeln som vi övertog.


 

En härlig solhörna, första utefikat.


 

Syster Eva och sväger Ebbe kom på besök. Fika på den inglasade verandan.ANNONS
Av Anders Lundgren - 20 januari 2014 17:26

 

Årets första teaterbesök på Göteborgs Stadsteater. Bernard Shaw´s klassiker Pygmalion. Vi upplevde kanske den bästa föreställning vi sett under alla års besök på Stadsteatern. Föreställningen inehöll komik, sång, dans i en härlig blandning. Språkprofessorn, spelad av Tomas von Brömsen och blomsterflickan Eliza, spelad av Nina Zanjani var duktiga i sina huvudroller. Man hade förväntat sig att känna igen något av musiken från musikalen My Fair Lady, som har denna pjäs som förebild, men så var det inte, musiken bestog mera åt det jazziga hållet. En föreställning att rekomendera.


ANNONS
Av Anders Lundgren - 8 januari 2014 13:05
 

Axel fyller tvåsiffrigt, 10 år.


 

Skitiga sommarfötter måste tvättas innan sänggående.


 


 


 


 

Vi gjorde en mysig cykelutflykt tillsammans med Martin och barnbarnen Rebecka och Alex, vi cyklade till Skummeslövstrand där vi slog upp våra tält, därifrån gjorde vi en dagsutflykt till Båstad. Ca 7 mils cykling blev det, duktigt av 7-åriga Rebecka.


 


 


 

Anna fyllde jämnt, 40 år, vilket firades hos Martin. I garaget stog den finaste presenten.


 


 


 


 

En trevlig dagsutflykt till ön Ven, som ligger mitt i Öresund. Här hyrde man cykel och trampade runt ön på egen hand. En fantastiskt fin dag, kanske sommarens bästa.


 


 


 

Det årliga besöket i Pilane på Tjörn, en konstutställning i naturen.


 


 

Årets musikupplevelse, i Varberg. Borboun Street Band fyller hela stan med musik.


 


  

En fin bilutflykt till norra Själland. Några nätter i vårat älskade tält.


 


 


 

Besök hos våra vänner Ulla och Bernt i Fisketången. En fin fångst av 18 makrillar, i den vackra sommarkvällen. Det blev även en härlig båtutflykt på utsidan "vårat" Soten, vårat smultronställe i Bohuslän.


 


 


 


 


 

Min gamle barndomsvän Sverker med hustru Ewa, boende i Sundsvall var på besök. Vi gjorde en utflykt en dag upp till vårat smultronställe, Soten i norra Bohuslän. Sverker och hustrun passade på att doppa sig i "morsans badkar", och naturligtvis passade dom på att muta in sina egna bomärken i naturen.


 

Släktträff i Gullbranna.


 

Rebecka fyller 7 år. Av sin pappa fick hon en fin cykel. Cykelförpackningen blev till en fin koja för 3.


  Här Här är det fikapaus i Särö Västerskog, som vi besökte med vännerna Kristina och Lars-Erik, Betty och Peter.


 


 

Dags att plocka ihop husvagns tillvaron efter en fin sommar.


 

Nu när badgästerna åkt hem har Kanada-gässen och fiskmåsarna lagt beslag på stranden.


 


 

Innan avslutade våran sommarvistelse i södra Halland fick vi av en tillfällighet syn på detta hus som var till salu, vi blev lika förtjusta bägge två, så vi anmälde oss intresserade och det slutade med att vi skrev köpekontrakt, och ska överta huset den 31/1 2014.


 


 

Sommarvärmen varade en bit in på förhösten, här gör vi säsongens sista badutflykt till Vallda, där Magnus är uppfödd.


 

Förra året tillbringade vi några veckor på Algarve kusten i Portugal i byn Portimao. Vi blev så förtjusta i stället så vi återvänder dit igen, denna gången stannar vi 3 veckor. Det blir säkert fler besök där igen.


 

Här är utsikten från våran lägenhet 21:a våningen.


  

Härliga promenadstråk längs den vackra stranden.


 


 


 


 

En dag gjorde vi en dagsutflykt till Gibraltar, och gjorde naturligtvis en guidad tur upp upp på klippan. På andra sidan sundet kan man skönja den afrikanska kontinenten. På berget bor en koloni av apor som gillar när turisterna kommer och hälsar på dom.


 


 


 


 

Vi passade också på att besöka Portugals huvudstad, Lissabon, som ligger ca 30 mil norr om Portimao. En vacker stad med många sevärdheter.


 


 

Stormen Simone hade sin största förödelse här i södra Halland, på Hallands Väderö uppmättes vindstyrkan till ca 42 sekundmeter som mest.


 

Våra barn, Anna och Martin fyllde jämt (delbart med 5) under sommaren, så mamma och pappa bjöd med sig sina barn på en spavistelse på Arken Spa, i november.


 

Axels klass höll i Noltorpsskolans julfirande, Axel fick agera värdshusägare.


 

Julen tillbringade hela familjen hemma hos Martin. Till och med jultomten (Matilda) hade hittat dit.


 

Delar av familjen Matilda, Anna, Martin och Maja poserar inför julfirandet.


 

På nyårsafton hade vi besök av Bodil och Ulf, här iförda löjliga hattar, jag trodde att man använde sådana när man har kräktskiva.

Av Anders Lundgren - 2 januari 2014 16:55


 

Årets första timmar tillbringade vi hemma hos Ulf och Bodil, Skål för det nya året.


 

Farmor och Rebecka syr dockkläder.


 


 

En rejäl vinter, våran strand i Gullbranna.


 


 

Vintermotiv från Gersken.


 


 

Några härliga skiddagar i Branäs.


 


 

Vårpromenad i norra Halland med Eva och Ebbe.


 

Inomhus EM i friidrott gick iår i Göteborg, som vi besökte.


 

Vilopaus i vårsolen.


 

Dags att flytta in i husvagnen, besök av Rebecka och Alex.


 


 

Vårutflykt till Näset med Pippi och Lasse. Här hade farsan sin eka liggandes en gång i tiden. Nu har någon ny "ägare" lagt beslag på byschan.


 


 


 

Besök av Gert och Magrete, vi gjorde en utflykt till Danska Fall, där växer en pampig växt som ingen vet namnet på.


 

Valborgsmässoafton, nästan minusgrader.


 

Bussresa till Bratislava och Budapest. Utsikt över Donau från Slottsberget.


 


 


 

I Bratislava finns det många roliga konsverk utplacerade. Guiden Frank och chauffören David blir övervakade så att dom sitter ordentligt på bänken.


 

Utsikt över Budapest och Donau från Gellertberget.


 

Det blev mycket promenerande i Budapest. Resekamraten Lasse passar på att stretcha.


 


 

Höjdpunkten på besöket i Budapest var besöket på Stadsparksbadet.


 

Den 22 maj genomgick jag ett kirurgiskt ingrepp i ländryggen.


 

Alex fyller 3 år.


 


 


 


 

På nationaldagen arrangerades ett veteranbilrally i Alingsås med omnejd. Ninni och Morgan gjorde oss sällskap med en trevlig bilutfykt runt Anten i våra "cabbar".


 


 

Axels skolavslutning, alla barnen fick kram av fröken.


 

Dags för examensfika i vårat förtält.


 


 

Äntligen sommar!


 

Sex deltagare i årets Gullbrannalopp.

Av Anders Lundgren - 2 december 2013 18:30


Våran son Martin fyllde 35 år den 21 juni och dotter Anna fyllde 40 år den 21 juli. Istället för att ge dom ett hårt paket, bestämde hustrun och jag att vi skulle ta med våra barn på spa istället. Först nu fick vi ihop en tid som passade alla. Vi bestämde oss för Arken Spa i Göteborg, där vi varit tidigare och vi gillade stället.

Vi började dagen med en härlig frukostbuffe, därefter tillbringade vi 3 timmar idom olika bassängerna och vilorummen. Martin och jag deltog i en qigong lektion. Dags för luch klockan 13. efter lunchen fick vi varsin behandling. Vila och bad fram till klockan 16.30, då vi alla deltog i en meditations seans. När klockan blev 20 fick vi inte stanna längre. En härlig och mysig dag var till ände. Trevligt att få umgås bara med "ursprungs familjen".


 


 

Av Anders Lundgren - 12 november 2013 17:00


 


 

Våran bro över Genevadsån är inte en bro längre, utan en brädhög.


 

Delar av dom mindre vägarna är fortfarande blockerade av nerblåsta träd.


 


 

Så här ser våran strand ut idag, vågorna har gått ända upp till sanddynerna. På Hallands Väderö, som ligger precis utanför kusten uppmättes 42 sekundmeter som max i byarna.

Av Anders Lundgren - 11 november 2013 16:19


 

En av mina absoluta favoriter, främst som sångerska, Monika Zetterlund har nu blivit portretterad på film.

Filmen handlar om en av våra mest folkliga och mångsidiga artister och handlar om hennes genombrott i slutet på 60-talet. Hon var en som vågade gå sin egen väg och trodde på sig själv, i första hand som jazzsångerska. Så småningom utvecklades hon även som duktig skådespelare och revyartist. Utanför scenen hade hon inte samma självkänsla utan levde ett turbulent liv med mycket festande och många misslyckade relationer.

Monika spelas av Edda Magnason, mycket porträttlik och dessutom en duktig sångerska. En blivande stjärna inom film och musik.


Av Anders Lundgren - 29 oktober 2013 13:17


 

Eva Cassidy var en sångerska som upptäctes efter sin död, hon dog endast 33 år gammal 1996, Hon var extremt blyg och uppträdde bara på mindre scener. När en radiokanal i Storbritanien började spela hennes musik 2001 blev hon känd för en större publik. Hon hade en gudabenådad röst och hade oftast bara sin egen gitarr som akompanjemang. 


Caroline Larsson som i botten är en rocksångerska och Bengt Magnusson som är en klassiskt skolad gitatarist bestämde sig för ett samarbete för 2 år sedan och då för att framföra Eva Cassidys musik. Dom har under dessa 2 år genomfört 50 konserter runt om i Sverige.

Caroline har en röst som inte är långt ifrån orginalet hon kommer säkert att höra talas om sig i fortsättningen. Bengt Magnusson som är ett stort namn inom den klassiska gitarmusiken drog ett solonummer. Han lyckades med att som ensam gitarrist få det att låta som det var 2 som spelade, både melodistämma och komp samtidigt. Helt fantastisk, kvällens längsta applåd. Annars var konserten lyckad, naturligtvis med Eva Cassydis pouläraste låtar som höjdpunkt.


Presentation


solnedgång över Rödahavsbergen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mitt liv som pensionär med Blogkeen
Följ Mitt liv som pensionär med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se