Senaste inläggen

Av Anders Lundgren - 21 oktober 2014 20:03


 


Åren 1967 -68 speldes pjäsera Flotte, Hemmet och Sadlådan och uruppfördes på Göteborgs Stadsteater. Pjäserna skrevs av Kent Andersson och Bengt Batt och regiserades av Lennart Hjulström. Pjäserna spelades som gruppteater och blev väldigt omdiskuterade. Dom blev även inspelade och sändes som TV teater.

ANNONS
Av Anders Lundgren - 13 oktober 2014 14:57


 

Efter att ha tillbringat 2 veckor på Algarvekusten i svenskt högsommarväder, med häriga bad i Atlanten...


 

... kändes det skönt att komma hem till den något svalare Laholmsbukten, med frisk och hög luft, en riktig brittsommar. Hustrun som är en riktig badfantast kunde inte motstå frestelsen att ta sig ett dopp.

ANNONS
Av Anders Lundgren - 28 juli 2014 07:59


I slutet på maj gjorde vi en utflykt till Normandie, som ligger i nordvästra Frankrike. Vi åkte med Rolfs Buss, och syster Eva och svåger Ebbe gjorde oss sällskap på resan. Efter två dagsetapper och en övernattning i Bremen, blev första anhalt Rouen.

 


 

En morgonvandring i Rouen, en fin stad med mycket gammal bebyggelse och som klrarade sig från krigets förstörelse


 


 

Pegasus Bridge, sägs vara den bro som först befriades från den tyska invasionen vid dagen D. den 6 juni 1944.


 

Besök i byn Sainte-Mere-Eglise som invaderades av dom allierade under dagen D. Fär den amerikanske fallskärmshopparen John Steele fastnade med sin skärm i kyrktornet, han överlevde genom att spela död.


 


 

Här besöker vi Point de Hoc, klippan som invaderades från havssidan av 250 amerikanska soldater. 80 överlevde.


 

Här Sword stranden, lite markabert kan man tycka att man har ställt upp en karusell där 4000 man mejades ner vid landstigningen.


 


 

Här ligger fortfarande pontoner kvar som ett minne av eländet.


 

Ett minnesmärke har rests.


 


 

Besök på krigskyrkogården Arromanches där 9300 amerikanska soldater ligger.


 


 

På väg mot St Malo besöker vi klostret "La Merveilel" (Underverket) Mont S:t Michel, som tillsammans med Eifeltornet är den mest besökta sevärdheten i Frankrike. Här passade vi på att äta lunch.


 


 

En båtfärd på drygt 1 timme från St Malo ligger den brittiska ön Jersey. Här gör vi en busstur runt ön. Det mest fashinerande att se var båthamnen som just ligger i ebb. Det ser ju ganska lustigt ut med alla båtar som ligger på botten och folk åker ut med bilar för att putsa på sina båtar.


 


 


 


 


 

Besök på Claude Monets underbara trädgård och hem i Giverny.


 

Vår fantastiska guid Gunilla och chaufför Gösta anordnade en trevlig picknick på kyrkmuren i Giverny, tyvärr var det mycket kallt och blåsigt just då.


 


 

Frankrike-vistelsen avslutas med ett besök i Paris, här utsikt från taket på La Fayett.


 


 

På resan mot Hanover, där vi gör sista övernattningen besöker vi minnespkatsen för slaget Waterloo 1815-Av Anders Lundgren - 24 juni 2014 17:49


 


 


 


 

Första midsommaren i vårt nya boende här i Tönnersa. Den nybildade Stug- och Villaföreningen har anordnat midsommarfirande på våran Allmänning".


 


 

På midsommardagen blev Martin ordentligt uppvaktad på sin födelsedag.


 

Lite jobbiga rörelser, eller hur Alex?


 


 

I årets upplaga hade vi fyra familjemedlemmar till start. Alex 4 år, Rebeca 8 år, Axel 11 år, Martin 36 år idag. Uppvärmning före start.


 


 


 

Kolla stilen, blivande elitlöpare?


 


 

Alla deltagare hade ork kvar att spurta i mål.Av Anders Lundgren - 15 maj 2014 21:05

Idag 15 maj är vi officiellt hallänningar. Själva flytten från Alingsås, med det stora möblemanget gjorde vi för någon vecka sedan. Den största och mest ångestladdade möbeln, pianot, ca 150 kilo, står på plats. Det återstår fortfarande ett 20-tal kartonger att packa upp. Som tur är har vi en mindre gäststuga, som nu får vara lagerutrymme tills vidare.
Detta blir min 14:e flytt. Har tidigare avverkat, Sollefteå - Härnösand - Sollefteå (2 olika boenden) - Sundsvall (6 olika boenden) - Göteborg - Floda - Alingsås - Halmstad, kanske att detta blir sista anhalten innan "hemmet".

Vi har nu bytt den utsikt mot .....

Denna

Av Anders Lundgren - 26 april 2014 22:22

Oj vilken härlig dag vi fick med våra barnbarn Rebecka och Alex. Martin var här och lämnade dom på förmiddagen, vi hade lovat honom att "passa" dom idag, så att skulle få träffa sina gymkompisar.
Vi cyklade ner till våran strand, där vi grillade korv, och barnen tog sitt första dopp, därmed blev Rebecka trea och Alex fyra i familjens årliga badutmaning. Vilka kontraster, för knappt en vecka sedan var familjen Ekmarck i fjällen, idag ligger man på stranden i 20 gradig värme.

Barnen flyttar in och städar i deras lekstuga som ligger på våran tomt. Rebecka fick övervåningen och Alex fick bo på markplanet.

Ett parti med "kasta ring spelet". Alex gör ett kraftigt övertramp, fuskgubben.

Av Anders Lundgren - 21 april 2014 22:44

Med påsken kom en föraning av sommaren. Vi fick besök av hustruns bror Ulf och svägerska Bodil på påskdagen. Det blev ett strandbesök med medhavd fikakorg. Bodil kunde inte motstå frestelsen att ta sig ett dopp i det 10 gradiga vattnet. Hustrun som redan avverkat årets premiärdopp för några dagar sedan, gjorde sedan Bodil sällskap i plurret vid dagens andra dopp. Dessa galna fruntimmer!

Av Anders Lundgren - 31 mars 2014 07:45


 


Säsongens sista teaterbesök. Efter en försenad och oviss premiär kom pjäsen äntligen igång. Vid vårt första besök fick vi vända om, då Kikki Danielsson blivit halssjuk. Vi fick iallafall se pjäsen så småningom.

Alla var väl mest nyfiken på Kikkis skådespelardebut och hur pjäsen skulle varvas med hennes sång. Handlingen bestod av en bitter och tragisk familjefejd, där Kikkis besök i Kikkiland var höjdpunkten i deras tillvaro.

Pjäsen var sevärd och Kikki gjorde sig bra som skådespelare och där hennes glada musik lyste upp tillvaron för dom tragiska familjemedlemmarna.


Presentation


solnedgång över Rödahavsbergen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mitt liv som pensionär med Blogkeen
Följ Mitt liv som pensionär med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se