Senaste inläggen

Av Anders Lundgren - 28 februari 2013 18:28

Denna, årets kortaste månad har bestått av flitigt moionerande, dels av egna aktiviteter, och dels av motionerande i TV-soffan för att titta alla dessa duktiga elitidrottare, som visats på TV. VM i skidskytte, och VM på skidor och VM i utförsåkning har det ju varit under febrauri månad. Hitills 5 sivermedaljer i skidor har det blivit.


Mitt eget motionerande har bestått av Rehab-träning, jag har tillbringat 13 gånger i gymet på Sörhaga Närrehab, där jag dels har hängt upp och ner i en traktionsbänk, för att mitt diskbråck ska få hjälp att återgå till sitt normalläge. Känns faktiskt som att det börjar ge resultat. Har även deltagit i vattengymnastik där vid 4 tillfällen.

Har även tillbringat 10 timmar i det "ordinarie" gymet, där jag deltagit i 6 indoorwalking-pass och 3 spinningpass. Som gammal flitig motionär gillar jag dessa "svettövningar", där man kan ta ut sig rejält.


Har tagit några promenader, denna aktivitet besvärar mig mest, ibland känns det någorlunda och ibland känns det skit. Idag gick jag med hustrun runt Nolhaga, kändes rätt så ok  Det är nog den aktivitet som jag saknar mest.

Jag och barnbarnet Axel brukar besöka badhuset lite då och då, förrutom att leka i den lilla bassängen, brukar vi även simma simborgarsträckan (200 meter), har blivit 2 simhallsbesök denna månaden. 

På februarilovet besökte vi Martin och barnbarnen i Gullbranna. Det blev ett besök på ishallen i Halmstads Arena, där det blev en skridskotur på mina 50 år gamla skridskor. Med mina ålderstigna "grillor" och min instabila högerfot blev det lite försiktig åkning. Får nog investera i lite stabilare skridskor i framtiden.

Totalt blev det 23 timmar aktivt motionerande under denna månad.


Imorgon ska jag och hustrun åka in till Göteborg och besöka Scandinavium för att bese friidrotts EM som avgörs där, ska bli trevligt att insupa atmosfären där. Sedan är ju resten av helgen uppbokad med Vasaloppet och skid VM. Ingen rast och ro med andra ord.

ANNONS
Av Anders Lundgren - 28 januari 2013 17:16


Uppfödd, som jäg är i Västernorrland, där vintrarna verkligen var vintrar, så lever jag upp när det någon gång bjuds på vinterklimat här i västsverige. Nu fick vi ju äntligen några fina dagar, med minusgrader och sol. Då passade jag på att gå runt våran sjö Gerdsken, ca 4,5 km. Tog med kameran och tog dessa bilder. Idag, måndag är det som vanligt igen, plusgrader, slaskigt och grått.


 

 

 

 

ANNONS
Av Anders Lundgren - 23 januari 2013 19:04


I helgen besökte vi sonen och barnbarnen i Gullbranna. Tyvärr träffas vi inte så ofta under vinterhalvåret, då vi har 20 mil emellan oss, man åker ju inte ner för en efermiddagsfika. Under sommaren har vi många tillfällen att vardagsumgås på ett annat sätt, vi har ju våran husvagn stående endast 15 minuters promenad bort. Tyvärr har barnbarnens föräldrar nyligen separerat, så dom har numera två hem, vilket kanske kan vara lite jobbigt, iallafall så här i början.


 

Farmor och Rebecka syr dockkläder.


 

 

 

 

 

Ett besök på "våran" härliga strand. Lite annorlunda upplevelse på vinterhalvåret.


 

 

Vi producerade årets höjdarmåltid, kroppkakor, mums!

Av Anders Lundgren - 14 januari 2013 19:07


 

 

Efter midsommar fick vi vi besök av våra "Dolomitvänner", Betty och Peter, Kristina och Lars-Erik. Vi gjorde en promenad längs Prins Bertil stig ute vid Tylösand. Fikarast i den vackra naturen. Vi gjorde även ett besök i Falkenberg och såg farsen "Campa för livet" på Vallarnas Friluftsteater.


 

Man missade ju knappast någon match av fotbolls EM. Här värmer Alex upp inför matchen.


 

 

Vid besök hos syster "Pippi" på Tjörn, gjorde vi även utflykt till Pilarne, en konstutställning mitt i naturen. Vi fick även träffa systers gamla ungdomskärlek Lasse. En riktig solskenshistoria, att åter få träffas efter 50 år.


 

 

Fylleri dags, Axel fyller 9 och Anna fyller några år mer. Fest i trädgården i Vallda där Annas familj tillbringade sommaren. Tårtan var ett populärt fotomotiv som synes.


 

 

Besök hos våra vänner Ulla och Bernt, som har sitt sommarboende på Tången i Bohuslän. En härlig sjötur och makrilfiske blev det.


 

 

Besök i Varberg hos Bodil och Ulf. Varje sommar ockuperas stan av ett gäng musikanter som spontan-spelar, först på torget mitt i stan och sedan en konsert i Socitetsparken, en otrolig musikfest. Det bjöds även på en bit mat, sittandes på berget med utsikt över hela västerhavet. Kanske sommarens finaste dag.


 

 

Sommarens byggprojekt. Altanbygge i Gullbranna.


 

 

Det blev faktiskt också en dag i badet. Här på "Brottet" i Halmstad. Martin skojar med Rebecka och Alex.


 

 

 

 

Vi blev inbjudna till kusinträff i Messlingen, som ligger i norra Härjedalen. Vi vistades där en vecka, och mellan regnskurarna gjorde vi utflykter till Flatruet, Funäsdalen och Ramundberget Det var kul att få träffa kusinerna från Stockholm och även syster Gunilla och hennes Lars, som bor i Sundsvall. Toppturen på Ramundberget var ju klart vackrast med storslagen utsikt över fjällvidden.


 

 

Kusin Jan och hans Lotta passade på att övernatta hos oss på deras väg ner till Tyskland. Under deras visit passade kossorna i den näraliggande beteshagen på att kalva. Här de första stapplande stegen.


 

Rebecka fyller 6 år. Svårt att bestämma vilken tårta man ska börja med.

 

Rebeckas första skoldag, utegymnastik var första lektionen.


 

Oj vilken häftig konst. Ett kvällsdopp i den fina sensommarkvällen.


 

 

Så var det dags att avsluta "koj-säsongen" i mitten av september, känndes ganska skönt.


 

En resa till Portugal och Portmaio, som ligger på Algarve-kusten, var ju en bra start på hösten, en trevlig by med vacker natur och fin strand. Här poserar hustrun framför hotellentrén. Vi var där 2 veckor och hade eget hushåll. Så gott som soligt väder hela tiden. Då jag fortfarande hade problem med mitt diskbråck och hade svårt att gå, hyrde vi cyklar hela tiden.


 

Första veckan hade vi sällskap av vännerna Lillian och Michael. Här serveras ost och vin i våran bostad-


 

Michael är nästan i mål efter morgonpromenaden på "Plankan". En träbrygga som går efter hela stranden. Själv fick jag cykla morgonpromenaden.


 

I den ostliga änden på stranden gick en lång pir ut, som skydd för hamninloppet. Hustrun och jag poserar framför fyren som var längst ut på piren.


 

Nationalrätten, grillade sardiner, helt okej att äta.


 

 

 

 

En 2 kilomter lång strand, med ca 1,5 meter ebb och flod.  En dag var det badförbud på grund av vågorna och undervattensströmmarna, trots att det inte blåste.


 

Årets svampskörd, ca 20 liter trattkantareller plockades på syster "Pippis" sommarställe på Tjörn.


 

 

På novemberlovet gjorde Axel oss sällskap. Besök på Sjöfartsmuseét i Göteborg, och höststädning på våra föräldrars gravar, var en dagsutflykt.


 

En snabbutflykt, med julbords-kryssning till Åland  i slutet på november, på svåger Ebbes födelsedag. Ett trevligt "break" på den tråkiga hösten.


 

Våran 41:a bröllopsdag tillbringade vi på Arken Spa i Göteborg.


 

Julbad hos Michael i hans bubbel-balja.


 

På julen kom Martin hit med barnbarnen, Alex beundrar den fina plastgranen.


 

Juldagsmorgonen samlas hela familjen hos oss iklädda pyjamas. Här blir det letning av strumpor, som tomten varit här och lämnat på natten. Det serveras grötfukost och bjuds på julkonsert, tyvärr hade Axel glömt sin blockflöjt hemma, han skulle ha kompat mormor, så den blev tyvärr inställd i år.


 

Nyårsafton tillbringade vi i Hyssna hos Ulf och Bodil.

Av Anders Lundgren - 9 januari 2013 15:19   

Året inleddes med några härliga vinterdagar, så det blev långa promenader, här längs Mjörn. 


   

I slutet av januari återvände vi till El Gouna, som ligger vid Röda Havets strand i södra Egypten. Vi var där 2 månader innan och tyckte då om platsen, och var nu där i 2 veckor


 

Ett lustigt hus "turtelhouse", ligger i byns utkant.


 

En riktig turistfälla "Paradisön", inte mycket att se vare sig ovan eller under vattnet.


 

En dag gjorde vi en utflykt till Luxor, 30 mils bussresa västerut. Där besökte vi Karnaktemplet och Konungarnas Dal, som alltid strorslagana byggnadsverk från forntiden.   

På februarilovet besökte vi barnbarnen i Gullbranna. Det hade varit kyligt några dagar, så några entusiaster, med Martin i spetsen hade spolat en skridskois på boulbanan. Men tyvärr blev det töväder igen, så isen var väl sisådär.


 


 

I slutet av mars kom våren med stormsteg, 20 grader varmt. Fika i Nolhagaparken och Rebecka var på besök.     

En vårutflykt till Hornborgarsjön, kallt som tusen, men många tranor fick vi se.


 

En sillmacka med snaps serverades till påsk.


 

Cykelutflykt med fika är alltid mysigt så här på våren. 


   

Dags att installera sig i "kojan", en fantastiskt vacker Valborgsmässoafton.


 


 

Modiga Rebecka vann årets badtävling, medans Alex nöjde sig med att bada fötterna, i13 grader i vattnet.


 

Årets första strandbesök, kläder på!   

Rebecka och Alex fulla av energi.


 

Alex fyller 2 år, stora killen.


 

Här sitter hustrun och laddar för Rysslans-besöket. Helsingfors nästa, därefter buss till St Petersburg. 


   

Mycket sevärt i den vackra forna huvudstaden. 


   

Petershof som ligger några mil utanför från staden, som var tsarernas "sommarstuga". För att inte smutsa ner inne i "stugan" fick alla sätta på sig plast-tosser på fötterna, såg ganska lustig ut. En promenad ner till havet genom parken, tillsammans med våra reskamrater Ulla och Bernt. Det fanns en korvkiosk i parken där vi inmundiga oss en svensk Sibylla korv.


 

Här ligger Peter I, eller Peter den store, som var den förste tsaren, och som grundade ST Petersburg.


  

En färgglad katedral, som kanske passat bättre in på Liseberg.


 

På hemvägen från St Petersburg åkte vi på den södra sidan av Finska viken. Gränsstationen Ryssland - Estland ligger i Narva, där våran kung  Karl Xii krigade en gång i tiden mot ryssarna.


 

Väl hemma var det dags att uppvakta äldsta barnbarnet, Matilda, som nu tar studenten, första steget ut i vuxenlivet.   

"Kojan" fick ett lyft med en ny groggveranda. Vi fick dessutom sällskap av några igelkottar som slagit bo under grannens husvagn. 


 


    Ett Besök i Stockholm var inplanerat, för att övervara sonens debut i Stockholms Maraton. Något lopp för sonen blev det inte, då han skadat benet, och tur var väl det då det rådde orkan, 20 sekundmeter och ösregn i 5 gradig "värme". Vi hyrde in oss tillsammans med syster Eva och svåger Ebbe på Zinkensdamms vandrarhem, där vi kunde se loppet på TV i stugvärmen.

Det blev iallafall några turist besök under Stockholmsvistelsen.  En inställd teaterpjäs i Vitabergsparken. En fikapaus på Waldemarsudde. Besök på startplatsen för veteranbilrallyt "prins Bertils Memorial" på Djurgården. Bevittna Hilary Clintons "landstigning" vid Fotografiska museet, under hennes Stockholmsbesök. Besöka varuhuset NK. Bese Globen. Titta på Olof Palmes minnesplatta på Sveavägen. Tågresa till Lidingö och Saltsjöbaden. Åka spårvagn till Djurgården, färjan över till Slottet. Allt i "skitväder"


 

Innan hemresan en glass i solskenet på en bänk i Kungsträdgården.   

Midsommar med varma sockar på fötterna. Grillmästaren fick sitta under paraply.

Av Anders Lundgren - 1 januari 2013 19:48


Nårsaftonen tillbringade vi i Hyssna hemma hos med hustruns bror Ulf och svägerska Bodil, med på kalaset var även Ulfs gamla arbetskamrat Ola. Det bjöds på en härlig måltid bestående soppa gjord på gröna ärtor, helstekt oxfile med palsternackmos och en panacotta till efterätt. Vid 12-snåret smälldes det av en "bombtårta", innehållande 60 fyrverkeripjäser. Det skålades i champange vid det nya årets inledning. Ett trött gäng "kvartade" in vid 02.30 Efter morgonfika blev det en kort promenad runt kvarteret innan hemresan. En trevlig och mysig helg blev det.


  

Bomberna smälldes av i ihållande regn på gräsmattan bakom huset.

 

Ett glatt gäng skålar in det nya året.Av Anders Lundgren - 23 december 2012 13:30


 

Hustrun tyckte att vi skulle förnya oss med att sätta nya kulor i granen, silverkulor istället för dom röda som använts i 40 år. En ny förpackning inhandlades, det var bara det att kulorna saknade upphängningssnören. Det tog två man i 1 timme att pilla dit dom nya snörerna.

 

Som tur var kom Axel och hälsade på oss,så att mormor fick hjälp med att hänga upp dom nya kulorna.

 

Nu har yngsta barnbarnet Alex kommit till oss för att fira jul, han tyckte att det var den finaste gran han någonsin sett i sitt 2-åriga liv.

Av Anders Lundgren - 22 december 2012 12:43


 


Årets julbad fick vi hemma hos vännen Michael. Han har haft badbaljan på sin uteplats i 5 års tid, och jag brukar vara en flitig gäst i baljan. Vi brukar kombinera ihop denna härliga aktivitet med någon Champions Leuge match som går på Tv. Man får "ståpäls" varje gång man glider ner i det 39-gradiga vattnet. Denna gång  fick vi sällskap av hustrun, som njöt lika mycket som oss andra.

Presentation


solnedgång över Rödahavsbergen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mitt liv som pensionär med Blogkeen
Följ Mitt liv som pensionär med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se